Головна Новини Ювілейний вечір М.І. Братана

Ювілейний вечір М.І. Братана

19.01.2010 17:00

19 січня в актовій залі відділ документів з мистецтва провів ювілейний вечір "У дорозі до Вас" з нагоди 75-річчя Миколи Івановича Братана — відомого українського поета, письменника, драматурга, Лауреата літературної премії ім. А. Малишка, заслуженого діяча мистецтв України.

Досить примхлива січнева погода не стала на заваді в проведенні свята, тому зал був вщент заповнений глядачами, серед яких — артисти, художники, музиканти, працівники культури та освіти, студенти, учні.
Святкова програма була дуже цікавою та насиченою. З берегів Інгулу Василь Бондар (голова Кіровоградської організації Спілки письменників України) надіслав привітання: “Вітаю з букетом новорічних свят, а осібно з діамантовим вашим ювілеєм. Міцного козацького здоров'я на першому місці зичу, а решта додасться, або Ви вже його маєте: і славу, і шану, і працю, і снагу”.

Нашого ювіляра тепло привітали херсонці: генеральний директор ХОУНБ ім. О. Гончара, заслужений працівник культури України Н.І. Коротун, від Херсонського академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша народний артист України В. Чорношкур та заслужена артистка України Л. Калюжна, заступник начальника обласного управління культури і туризму І. Мазур, народний художник України В.Г. Чуприна, доцент кафедри літературознавства ХДУ І. Немченко.

Вечір порадував глядачів і самого ювіляра одразу двома презентаціями: збірки “Голуби над батьківською хатою”, куди увійшли понад 150 пісень М. Братана і херсонських композиторів, а також електронного інтернет-проекту “Я без пісні і дня не прожив”, у якому найповніше подані для широкого кола користувачів тексти пісень М. Братана у додатку із нотами, аудіо- та відеозаписами.

Красу і неповторність пісні Миколи Івановича передали на сцені співак І. Бурлака, заслужений артист України В. Гурба, народний артист України Х. Ширінський, директор училища культури, заслужений працівник культури України М. Варгун, вокальні ансамблі під керівництвом Г. Крилова. З великим захопленням публіка зустріла “Різьблені ворота” А. Шейченка, “Пісня над лугом” В. Плаксєєва та прем’єри пісень “Груша в полях”, “Рута-м'ята” В. Другальова, “Речитатив Скіфа” І. Полєвікова.

Заключним акордом зустрічі стали слова ювіляра, який скромно зізнався: “Мені так мало, небагато хотілося — якщо люди оцінять мною зроблене, то дарма мій засів не пройшов”. А ми, колектив відділу документів з мистецтва, в свою чергу, можемо з упевненістю стверджувати: посіяні Миколою Івановичем зерна поезії, пісні й любові до рідної землі через роки заколосяться щедрим урожаєм.

Коментарі

Христина
10.02.2010 14:39
Вечір був просто чудовий! Отримала величезне задоволення від пісень Братана! Було круто:)

Напишіть свій коментар

Календар подій

     1 2 3
4 567 8 9 10
11 12 131415 16 17
1819 20 21222324
25 26 27 28 293031