Головна Новини Нова Книга А. Марущака «86.400»

Нова Книга А. Марущака «86.400»

17.12.2012 06:49

Вихід нової книги – це завжди радісна подія для автора, шанувальників творчості, друзів. Саме такою новиною поділився з читачами Анатолій Марущак на презентації збірки віршів під назвою «86.400». Вже сама назва інтригуюча «86.400… саме стільки секунд в одній добі. Щодня доля кладе їх на рахунок життя. І на майбутнє нічого неможливо заощадити. Розпорядитися кожною секундою треба сьогодні, а завтра Бог дасть ще 86.400, якщо пощастить…», – пояснює автор в анотації до книги.
Коли починаєш читати вірші з презентованої збірки, то з самого початку хочеться читати далі – бо в них мудрість, зрілість і глибока обізнаність автора. П.І. Питалєв (член Національної Спілки письменників України, керівник літературної студії “Парус надежды”) так і підкреслив, що традиційна поезія жива, цікава, немає меж для її збагачення і досконалості, що автор віртуозно володіє такими засобами, як алітерація, гра слів і музичність:
Плавно з розплавлених плавнів
Попіл опальний пливе.
Познайомитись з найновішою книгою прийшли письменники, художники, музиканти, бібліотекарі, друзі автора. Вірші з вуст автора мелодично лились один за одним (присутні називали сторінку, який вірш випадав, той і читався). Святкову зустріч прикрасила низкою романсів народна артистка України Наталя Лелека (до речі, у книзі є вірш «Херсонські плавні», присвячений їй).
Народний художник України В.Г. Чуприна привітав Анатолія і Олену  (редактор книги «86.400») Марущаків і подарував свою картину «Ромашки». Гарні слова на адресу презентованої книги пролунали від письменників: В. Мелещенка, В.Кулика, колег по телебаченню, шанувальників творчості.
Дуже чутливо завершився захід, під мелодію Шопена (за роялем Інна Кісельнікова) Анатолій Марущак прочитав вірш «Прости» (присвячений дружині Олені Олексіївні). Цей дует викликав ніжні і трепетні нотки в душі кожного:
Прости мене, що у кишені
Нема ні шилінгу, ні пені,
На сто років одна зима.
Пройшло життя не як Сейшели,
А як мелодія Шопена,
Яку ти вибрала сама

Анатолій Марущак – головний редактор Херсонської обласної державної телерадіокомпанії «Скіфія», лауреат понад 20 міжнародних і всеукраїнських телевізійних фестивалів. Член трьох Національних спілок: письменників, журналістів, кінематографістів. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Анатолій Петрович – автор низки книг поезій: «Утоли мои печали», «Вольный стиль», «У слові і в мовчанні», «Мандри наосліп», «Щоденник вітру», декількох книг для дітей. В його доробку є роман «Бешенный ферзь». Разом з братом написана трилогія «Ключи от приключений» (повести «Зеленый колодец», «Высокий двор», «Тайны Турецкой скалы»). За прозові твори отримав премію імені Миколи Куліша.

Коментарі

Напишіть свій коментар

Календар подій

     1 2 3
4 567 8 9 10
11 12 131415 16 17
1819 20 21222324
25 26 27 28 293031